"An hard rijden he-j nich völ, iej mot op tied van hoes goan!"Wat Wallis is voor Zwitserland (zie de wandelwebsite over Wallis www.wandelenwallis.nl) is Twente voor Nederland, namelijk een schitterend en rustig natuurgebied met culturele hoogtepunten, waar het goed toeven is.

Alle routes starten en eindigen ook weer bij de startpunten; deze startpunten worden op de linkerkant van de site genoemd. (Hotels en Restaurants enz.) De uitgebreide routes zijn bij deze start- en eindpunten, op de sites links genoemd, verkrijgbaar!

In navolging van www.fietsroutestwente.nl en www.wandelroutestwente.nl is nu ook www.autoroutestwente.nl gemaakt.
Voor mensen die moeilijk kunnen fietsen en/of wandelen is deze site bedoeld, maar ook kunnen deze schitterende autoroutes zeer goed worden gebruikt door bezitters van cabrio's en old-timers. Via deze autoroutes, die ongeveer 75 ŕ 90 km lang zijn komt men over mooie rustige landwegen door het Twentse coulissenlandschap en het Duitse heuvelenland. De autotochten worden regelmatig onderbroken door een bezienswaardigheid, pleisterplaats of een mooi idyllisch gelegen restaurant. Er is gezocht naar mooie bezienswaardigheden, die niet zo bekend zijn en die een bezoek meer dan waard zijn; vanuit deze plek is vaak ook een korte wandeling mogelijk; de routebeschrijving hiervan zit bij de autoroute. Om van een autodag "Oet in Twente" te genieten is het zaak rustig te rijden en autorijdend te genieten, want:

A-j de oagen in 'ntuk hebt zee-j nich völ!De autoroutes zijn veelal Euregionaal en deze routes kunnen worden gestart zowel in Twente als de Duitse grensgebieden; waarbij Twente ruim moet worden opgevat te weten van Haaksbergerveen tot Vriezenveen en van Diepenheim tot Bad Bentheim.
Onderweg zijn er soms vele stopplaatsen aangegeven; iedereen kiest zijn eigen pauzeplaats uit de vele mogelijkheden.

Naast nieuwe gebieden zoals de Holterberg is in 2006 ook gestart met het maken van schitterende Auto-Puttentochten; deze Puttentochten gaan langs Restaurants met mooie Bentheimer putten en langs mooie pleisterplaatsen.

In 2007 is er vanaf Landgoed "De Holtweijde" in Lattrop een mooie, Euregionale watermolentocht bijgekomen; ook is er vanaf dit Landgoed een andere autoroute gemaakt, die ook weer Euregionaal is en gaat door het mooie Dinkelland van de soap "van jonge Leu en oale Groond" , Losser en een stukje Duitsland.
Ook is er een schitterende autoroute bijgekomen vanaf De Aardbeienboerderij in Manderveen.

Bij alle autotochten zijn onderweg vele stopplaatsen aangegeven, ieder kiest zijn eigen pauzeplaats uit de vele mogelijkheden.

De uitgebreide autoroutes liggen vanaf 15 april 2006 voor U klaar!

Zie voor meer informatie: www.oetintwente.nl
hier alle informatie over Oet In Twente
Zie ook: www.wandelenwallis.nl

"Kiek aait noar de zun en de scha blif achter oe!"