"Der is gien raod mer ien de bedstaej!"Naar aanleiding van het prachtige boekwerk Bentheimer Putten; van levensbron tot tuindecoratie, dat geschreven is door de heer Arend J. Heideman en uitgegeven door Landerijenbureau Kromhof-Pullen, ben ik via de heer Heideman op de gedachte gekomen een autoputtentocht te maken.
Er waren zoveel Bentheimer putten bij restaurants dat er uiteindelijk 3 puttentochten zijn ontstaan in drie verschillende gebieden met 3 verschillende startpunten.

"Wel trouwt umme geld is dom. Wel 't der umme löt is nog dommer!"De puttentochten gaan niet langs boerenhuizen i.v.m. de privacy, maar de tochten zijn zo samengesteld dat er een combinatie is ontstaan van een mooie autoroute, mooie Restaurants met Bentheimer putten en de tocht gaat telkens langs bijzonder mooie pleisterplaatsen.

"Wee al völ hef, wil meesttied meer hemn!"

Graag wil ik de Heer H. Pullen van Landerijenbureau Kromhof-Pullen (Markelo-Enschede) hartelijk danken voor de medewerking aan deze bijzonder mooie tochten, alsook voor de ondersteuning.
Ook dank aan de heer A.J. Heideman (Gelselaar) die het prachtige boek Bentheimer Putten heeft geschreven, waardoor de Auto-Puttentochten zijn ontstaan."De welput, en de lege emmer daalt;
het water,schommelend omhoog gehaald,
een lichtend vlak tussen donk're wanden…
Zalig wie de gelijkenis vertaald"

Ida Gerhardt